Asopos de Vliet

Roeien

Roeien is de grootste studentensport van Nederland en bij Asopos de Vliet kan je hard (leren) roeien op ieder niveau! Voor de ambitieuze en competitieve sporters zijn er in het eerste jaar plekken in de wedstrijdboten te bemachtigen, die in het nationale klassement de eer van de vereniging hooghouden. Onder begeleiding van professionele coaches en met het beste materiaal kun jij je roeicarrière perfect beginnen. Ben jij de volgende roeier van Asopos de Vliet in de Holland Acht net zoals onze topper Boudewijn Röell of stijg jij tot nationaal niveau zoals Ward van Zeijl?

Train jij liever één, twee of drie keer in de week? Dat kan! In je eerste jaar vorm je een ploeg met andere eerstejaars die even veel willen trainen. Met je vrienden start je wedstrijden tegen ploegen uit het hele land, die vaak worden afgesloten met grootse feesten. Zo smeed je een hechte ploegband en ontmoet je vrienden voor het leven! Een echte toevoeging aan je studententijd in Leiden.

Vereniging

Naast alle mogelijkheden om te roeien, kent Asopos de Vliet een actief verenigingsleven. Met bijna 700 leden is Asopos een van de grote verenigingen van Leiden. Elke maandag en donderdag heeft Asopos een soosavond, zodat je na het roeien meteen door kunt naar de sociëteit voor een hapje eten en een gezellige borrel! Naast deze soosavonden worden er ook veel andere activiteiten georganiseerd door en voor de vereniging, zoals diverse feesten, een prachtig gala en een sneeuwrijke wintersportreis. Ook kun je plaatsnemen in een van de vele commissies die de vereniging rijk is. Wil jij graag een roeiwedstrijd organiseren? Of wil je liever een biertje tappen tijdens de borrel? Met meer dan dertig verschillende commissies is er voor ieder wat wils.